The smart Trick of SANAL SUNUCU SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ? That No One is Discussing
The smart Trick of SANAL SUNUCU SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ? That No One is Discussing
Blog Article
Bunun sunucunun kalitesiyle ilgisi yoktur; her şey fiziksel mesafe ile ilgilidir. Sunucudan uzaklık, gecikme sorunlarının bir numaralı nedenidir ve gecikme, kullanıcıların performans olarak değerlendirdiği önemli bir faktördür.
Yedekleme özellikleri, verilerin kaybolması veya bozulması durumunda işletmelerin ve bireysel kullanıcıların verilerini kurtarmasına olanak tanır. Bu, işletmelerin ve bireysel kullanıcıların verilerini güvende tutmasına yardımcı olur.
Gerekli depolama alanı, bellek boyutu ya da işlemci hızı kullanacağınız sisteme uygun olmalıdır. Bant genişliği miktarı ise günlük veri trafiğinin seviyesine göre tercih edilmelidir. Detaylı bilgi ihtiyacınız için hemen Hostixo danışmanları ile iletişime geçebilir ve canlı destek üzerinden her an bilgi alabilirsiniz.
VDS ile karşılaştırıldığında, fiziksel makineler, özellikle ekipman satın almanız gerekiyorsa daha pahalıdır. Önemli bir sermaye yatırımı gerektirir ve muhtemelen kaynakların çoğunun atıl kalacağı bir altyapıya sahip olursunuz.
Sanal sunucu, sanallaştırma yazılımı kullanılarak fiziksel bir sunucu üzerinde çalışır. Bulut hizmetleri sağlayıcıları bu sunucuyu sağlar, böylece birden fazla kişi aynı sunucuya farklı konumlardan erişebilir.
Ancak sanal sunucu ana sunucunun kaynakları ile sınırlı kalacağından bulut sunuculardaki gibi sınırsıza yakın kaynak kullanım avantajı sağlayamaz.
Sanal sunucu ile bir web sitenizi barındırabilir, mail servisi olarak kullanabilirsiniz veya uygulama ve oyun sunucularınızı sorunsuz bir şekilde barındırabilirsiniz.
Sanal sunucuların fiziksel bir altyapıya ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Veri merkezlerinde sunucular özel olarak tasarlanmış altyapıda barındırılır.
Şifreleme gibi yöntemlerin kullanımı ile bulut sunucular kullanıcılara güvenli bir ortam sunabilir. Ancak bulut sunucular yine de siber saldırganların hedefi olabilir. Bu nedenle özellikle hassas veriler söz konusu olduğunda güvenlik dikkate alınması gereken bir konudur.
Virtual Private Server, fiziksel bir sunucunun çok sayıda birbirinden bağımsız sanal makineye ayrılmış halidir. Böylece her VPS sunucu aynı makine içindeki alanı paylaşır; ancak birbirlerinden bağımsız hareket eder.
Ayrıca satın alacağınız firmanın Yer sağlayıcısı belgesine sahip olması da oldukça önemlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Ticari Amaçla Internet hosting ve Sunucu hizmeti sağlayan firmalara Yer sağlayıcı belgesi almayı zorunlu kılmıştır.Bu belgeye sahip firmaların listesini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Sunuculara dıştan gelecek siber saldırı gibi sorunlarda VDS sunucusu daha güvenli bir hizmet sunar. Bunun website sebebi saldırı yapılan sunucunun bu güvenlik sorununu diğer VDS sunucularına aktarmamasıdır.
Ayrıca Website sitenizin hızını etkili bir şekilde artworkırma yollarından biri olan önbellekleme için WordPress cache eklentilerihakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Birinci dezavantaj, sanal sunucuların performans konusunda sınırlı olmasıdır. Sunucunun kaynakları, birden fazla kullanıcı tarafından paylaşıldığından, her kullanıcıya belirli bir spend ayrılmıştır.